Pages

September 28, 2008

Pulanglah Anakku



Salam,

dah lama rasanya aku x menaip & meng'updated' blog aku nie,almaklumlah bz mencari rezeki la katakan..

sedar x sedar tinggal 3 hari lagi je kita untuk menyambut Syawal,rasanya baru smalam aku tengok tv yang pakcik tue wat announcement kata besok jadi raya*korang sedar x pakcik yang dok wat announcement pasal pose & raya org yang sama je sejak kita kecik?peh...best gila keja cm dia tue...setahun 2 kali je berkerja...huhuhuh..gaji masuk every month..mwaghahahah...banyak cengkadak aku...hahahah..


Menjelang Syawal nie, ramai kawan² aku yang kuar merantau di negeri org pulang ke kampung halaman masing²,alhamdullilah,aku dah ditukarkan di negeri aku dibesarkan,bersukur sgt²...sgt² damai je aku rasa kat sini...jauh dari hiruk piruk kota...selama 3 tahun aku kuar merantau di negeri org,dan selama itu jugak la,aku x mampu nak mengumpul harta,kumpul pun ciput je..bila dah kembali bertugas kat negeri aku membesar nie,alhamdullilah,jiwa aku sgt² tenang aman damai kat sini,aku pun leh kumpul duit untuk masa depan aku n Farreal..


Bila je time cuti² besar lagu nie...taman aku jadik sgt² sesak,sampaikan aku nak kuar simpang melintas pun amik masa yang lama,rasa meriah gila,kat trafik light tue yang x penah bederet² leh berubah wajah,Kulim menjadi medan org ramai berpusu² berkumpul..


Nak dikatakan,family aku dah lama bermastautin kat Kulim nie,so jiran² aku kebanyakkannya Otai²,dan anak² diorg yang sama level ngan aku banyak yang kuar merantau,ada yang keja TNB, Graphic Designer,keja Gomen n banyak lagi la,yang jadi hantu kat Ibu Kota pun belambaq gak..huhuhu..yang best part nya,tiap kali aku tanya makcik² n pakcik² bila kepulangan anak dorg,wajah diorg pasti berubah,berseri²...nampak sgt dorg sgt² excited menanti kepulangan anak² mereka...aku tanya sepatah,yang depa p menjawap cam hujah kempen parti tupperware pun ader gakk..huhuhuhu...seronok sungguuh nak menyambut kepulangan anak...huhuhuh..


So,i've wondering,mcmana klu anak² dorg x jadik balik?x ke punah harapan mak bapak beliau?rendang sume dah masak,kuih faveret anak dah beli,dah bakar,langsir pun dah tukar, apa tujuan sume tuh?sedar x sedar dorg buat sume tuh hanya nak menyambut kepulangan anak² yang tersayang,wlupun ader gak kawan² aku complain,family dorg x serapat & skamceng cam family aku*alhamdullilah, tapi diorg x tahu sbnarnya deep down inside ati parent dorg camana?dok tergedik² menanti kepulangan dia..mungkin sbb x penah luahkan mcm family aku dok buat,tue yang dorg x nmpak,alhamdullilah gak,aku mempunyai parent yang sgt² penyangang,mungkin sbb tue gak aku jadi sgt pentingkan kluarga kot,bagi aku Family is my first priority...aku sgt² sygkan parent aku,adik beradik aku, & anak aku...bagi aku,dorg lah harta yang xda tolak bandingnya dalam dunia ie.aku nak berterima kasih kat mak bapak aku, sbb besarkan aku ngan kasih sayang yang tiada tolak bandingnya dan bukan mewahkan aku ngan harta benda...kini aku benar² tau,value ssebuah institusi kekeluargaan....insyallah,aku aku juga nak kayakan anak & isteri aku dengan kasih syg..dan aku nak tanamkan nilai² kekeluargaan n kasih sayang kat family aku sdiri,harap bini aku dan anak aku kenyak ngan kasih syg yang aku berikan,klu nak harapkan wang ringgit,aku mmg serba kekurangan dari segi itu...buat masa skrg la,xtau la esok lusa ke aku tetiba je kaya n senang,aku akan pastikan bini & anak² mendapat kesempurnaan dari semua segi...Agama,Kasih Sayang & Wang Ringgit..


wassalam...

0 komen anda: