Pages

July 27, 2010

Unconditional L.O.V.E


Itu dia... two words tapi penuh pengertian & makna yang tersurat, tersirat malah terbelit². Sangat² rare untuk jumpa... Ramai yang kata, itu lah dia unconditional love.. Ramai yang mengaku tapi xramai yang betoi² paham hapa kebendanya unconditional love nih..

Bagi aku, unconditional nih adalah ibu segala CHENTA, ibu kepada segala KASEH SAYANG.. Kasih sayang @ perasaan cinta yang ikhlas, suci lagi murni malah lebih murni dari minyak masak seri murni. Kita memberi kasih sayang @ chenta kepada seseorang yang kita sayangi tanpa mengharapkan balasan dari pihak yang disebelah sana..

Rata² yang aku kenal, ramai yg xdaq perasaan unconditional love nih. Ramai yang mahu diri disayangi kembali setelah apa yang diberi. Ramai yang mengharapkan balasan dengan apa yang diberi.. Omputeh kata, wut I give, I must get bek *omputeh yg dibesarkan di pantai timur..

Amat² jarang sekalilah aku dapat lihat orang yang sanggup lihat kebahagian orang yang disayang², bersayang² dengan insan lain tetapi bukan dengan dirinya. Motto dirinya ialah "bila si dia gumbira & bahagia, sudah cukup membahagiakan diriku jua..."Dalam erti kata lain, si dia sanggup makan hati, makan jantung, limpa, hempdu & segala mak nenek bagi memastikan orang yang dichentai & disayangi itu bahagia.. Manusia jenih nih jugak sanggup gheja siang malam, do wut eva it takes to make sure orang yang dichentai itu bahagia dan jika CHENTA @ SAYANG beliau dibalas (bukan dibalas pantun) maka dengan itu ianya satu BONUS bagi beliau..*yeayy..chentaku dibalas, dia balas guna sms...ahaks...

Cinta @ sayang yang hanya pada mulut & lite² pada hati sendiri tuh sudah belambak² aku jumpa. Jenis cinta hat lagu nih sangat bahaya ooo... Boleh merana kepada mangsa² chenta lagu nih.. Si pemangsa sebenaqnya xtau apa yang dia nak @ rasa. Adakah itu CHENTA ataupun SUKA? Perasaan CHENTA tu totally different dengan SUKA. Suka nih boleh berubah²... Sat suka, sat suka lite², sat x suka langsung.. Orang hat jenih nih akan buat apa saja bagi memastikan orang yang disukainya dulu merana akibat chentanya direject @ ditolak @ di let-go.. Dia sanggup buat apa saja bagi menyakiti hati dan memastikan orang yang disukainya dulu tidak bahagia, kecundang dan sengsara.. Mengapa perkara ini terjadi? Adakah si pemangsa berharap dengan cara ini si mangsa akan membalas dan memberikan chenta yang didambakan?
wallhualambissawab....

Unconditional love nih, hadir pada diri sendiri tanpa kita sedaq. Dia xbley diungkap dengan kata².. Terlalu besaq dia punya makna tuh smpaikan aku pun xtau camana mau sampaikan besaqnya makna unconditional love nih.. Contoh yang paling senang, kebanyakkan mak ayah membesarkan anak dgn memastikan anak tuh bahagia, dapat apa yang dia nak, bagi anak² pakai baju cantik², sekolahkan depa sampai slagi yang boleh dan depa cuma mengharapkan agar anak² tuh jadik manusia yg berguna & cermerlang satu hari kelak. Tapi apa yang mak bapak dapat lepaih tuh? Anak² gheja hebat².. Pakai keta besaq², rumah besaq², bini besaq², laki besaq² then apa pulangan yang depa dapat? Dalam bahasa omputehnya "wut do they get? "NOTHING"

Benda² tuh semua sudah cukup membahagiakan mak bapak.. Depa xmintak pun duit, xmintak pun suh bayaq balik penat lelah depa selama nih.. Depa lah orang yang paling happy tengok anak² depa happy dan sekiranya si anak² pula bagi duit, bagi kasih sayang dan curahkan kembali apa yang mak bapak berikan selama ini dihari tua mereka, itu dipanggil BONUS bagi mak ayah... Mereka tak minta.. Terpulang kepada si anak..


p/s: Syamsoul Farreal Dubeus, now I noe wut's da meaning of unconditional love..TQ ♥

0 komen anda: