Pages

October 08, 2010

Ayah = Ultraman Tiga


"Ayah Ultraman... Ayah Ultraman Tiga...Ues Ultraman Tayo (Taro)"...
Hehehhe, terngiang² lagi kat telinga aku nih kata² dia.. aku tanya lagi..

"Knapa Farreal kata ayah Ultraman? Sama ke?"

"Rambut Ultraman mcm ayah.. Ayah kuat, besarrrr lagggiii...

Ayah kuat bley lawan raksakse..."

*heheh, ultraman tiru aku*

Huhuhu... memandai je anak ayah nih...
Kekadang risau gak aku dia slalu duk tengok citer Ultraman tu. Takut suka pukul budak² lain. Dia rasa dia Ultraman. Tapi syukur la, anak ayah ni xde la suka pukul @ gado ngan budak² lain. Abeh kuat pun dia fire je budak yang kacau dia ngah main... heheh..

Kuat jgak pengaruh Ultraman nih kat anak aku. Sampai every single Ultraman dia hafal. xbley nak pusing sket... Sengaja aku belikan dia game PS2 Ultraman. Kat game tuh ada gambar muka Ultraman. Tengok dari situ je dia dah tau Ultraman jenis apa... So dia akan piley sendiri Ultraman mana yang nak berlawan.. Dia jugak yang ajar aku nama² Ultraman nih.. hehehe.. Nampak dia cepat tangkap apa yang dia tengok.. Umur dia sekarang ni la otak sangat aktif register segala benda baru yang dia nampak dan belajar.
Sebelum dia masuk ke "asrama penuh", dia ske tgok Macam² Aznil & Animal Planet sebab aku pun mmg suka tgok citer² ni sambil layan anak aku. Dulu self-confident dia sangat² tinggi.. tapi sekrang... hurmmm =(
Bnyak sgt dah pengaruh Ultraman sama MTV dalam diri dia.. Bola pun dah xbrapa nak minat lagi... Dulu pantang nmpak bola... Smpai penuh satu bilik ngan bola dia saja.. Sekarang tengok bola pun dah xbernafsu.. Badan still jugak susut terok² walaupun xde la active mana pun. Takat godek² ultraman.. Peluh setitik pun x kluaq... haishhh...

Hurm... sekrang nih,manjang je citer Ultraman. Kalau x Ultraman, dia nak tgok channel music².. Habeh smua lagu yang kluar dia hapal.. * xpasal² aku pong terminat kat Shahir AF sama,sbb dok dengar dia nyanyi hari².
Lagu si Black Mentor pun dia minat gak.. Tapi aku xsuka dia tgok Ultraman sama music sgt. Better kasi dia tgok Astro Ceria, Animal Planet. Lebih banyak paedah... Kalau tengok animal Planet tuh dia bnk la tanya.
"Binatang tuh wat apa?"
"Dia cakap pasal apa?"
Ye la.. Dah kata in English.. kurang dia nak paham.
*hurmmm.. Insyallah sayang. One day, ayah hantar awk pi Vital Care okeh..? Doakan yang terbaik untuk kita ye?
Benda yang sama time bwk dia tengok wayang last time citer Despicable Me. Abeh dia tanya satu persatu. Dengaq suara dia sesaja dlm pangung tuh. Jenuh aku ngan nde bisik² & translatekan kat dia.. Kartun tu mmg baguih. Mudah untuk difahami walaupun untuk budak sebesar Farreal. Tergelak sakan dia tengok cerita tu. Terkejut gak aku.
Ayah tau awk sukakan Ultraman sbb awk rindukan ayah.. hurmmm.. Ayah pun sama gak... Cuma xbleh la ayah nak usung Ultraman kesana kemari.. huhuhu... Ayah layankan je la minat awk nih. xde yang mengembirakan hati ayah selain melihat kegembiraan & tengok awk sihat, cergas & aktif mcm dulu...
I ♥ & Miss U Ba
dly My Heart.My.World.My.Soul *Syamsoul Farreal Dubeus*

0 komen anda: