Pages

April 27, 2011

Aqiqah -The Day-

Dear Farreal,
Seperti yang Ayah janjikan sebelum nih,ayah nak hapdet kat awak pasal kenduri aqiqah awak dan potong jambul Syafriel kan?hurmmm...alhamdullilah,kenduri berjalan dengan lancar selancarnya...walaupun hujan lebat jam 330pm, orang tak putus2 kunjung tiba,smoga rezeki awak pun mencurah2 seperti mana hujan yang mencurah hari tu..ayah doakan awak menjadi anak yang soleh dan membanggakan Ayah & Nde satu hari nanti...


Dear Farreal,
Seperti biasa, mana-mana orang yang tak tau pasti bertanya kat ayah mana awak,memandangkan dorang nampak Syafriel sorang je yang berbaring kacak dalam buaian,dah nama pun kenduri Aqiqah awak ngan Syafriel,mesti la orang nak tengok mana hero majlis kan?hehehhe..seb baik la time nih time bebudak universiti sama kolej tengah exam,maka tak segan silu lah ayah bagi alasan yang maha kukuh macam konkrit tuh...heheheh...

Dear Farreal,
Seperti biasa jugak, member-member ayah datang time orang tgah abeh ngemas,Uncle Syed, Aunty Baby sama Uncle Ijam mai umah Bubu jam 10pm,ayah borak punya borak, jam 2am jugak abeh...maka, rabaklah mata ayah keesokan harinya...pssttt..pssttt...anak Uncle Syed nama dia Sharifah Nur Adriana *ayah yang kasi nama -bangga lite2- sanggat sangat sangat chomey...perghhhh..ayah try gak adjust dia untuk awak,pemalu orangnya,klu awak ada, tobat awak akan menggedik..heheheheh...

Dear Farreal,
Untuk acara aqiqah mengaqiqah nih, seekor lembu telah berjaya dikorbankan. Malam kejadian qiqah tuh,ayah,babah demok sama penduduk rakyat jelata memotong dan merebus daging-daging itu untuk dimasak keesokkan harinya,malam tu ayah tdoq jam 2am, Yayah lagi hebat, jam 5am baru masuk tdoq. Ayah plak jenih x tahan bersengkang mata..sebab tuh collapse awai... malam tuh,ayah ngan nde mintak permission dari ibu nak tdo sama Syafriel sebab on that days,Ayah tak abeh-abeh panggil Syafriel tuh Farreal,aduhhh...jem kepala otak ayah nih....

Dear Farreal,
Lepaih ja hari kenduri kendara tuh,ayah sama nde demam..nde demam teruk gak la,sehari suntuk terbaring, bangun kejab je sebab masakkan ayah, ayah demam lite2,demam2 manja gitu...maka, sehari suntuk la ktorang terbaring secara berjemaah dan berkurung dalam umah nih...nak tengok tv kat tingkat ataih pun ayah tak larat,bayangkanlah...kalau boleh,mandi pun nak suh orang mandikan..*hurmm..rasa cam mayat plak dah..huhuhu..

p/s: Take care Sonshine,jgn nakai-nakai..blajaq rajin-rajin..Ayah & Nde LOVE You so MUCH...
"The scariest thing about distance is that you don't know whether they'll miss you or forget you"

2 komen anda:

Meloreyta said...

get well soon..

Zero2Hero said...

alhamdullilah..dah sihat walafiat dah...
tq aunty melor..
=)