Pages

April 08, 2011

Vacation

Dear Farreal, wahhh... dah lama ek ayah x jumpa awak.. hurmmm... masuk hari nih dah 98 hari dah ayah xdengar suara awak... Tah apa la khabar anak ayah kat sana.. Ayah doakan awk sihat sejahtera & maintain cool as always hendaknya..

Dear Farreal,
Baru-baru nih ayah gi ke Bali, Indonesia.. Company bawak... Sempat jugak la ayah surfing bagai...ada la 3-4 kali ayah berjaya berdiri ataih board tuh. Khekhekhekhe... Hebat kan ayah awak nih? hahahha...

Ayah surf xlama pun. xsampai sejam.. Rushing sebab nak kejar masa. Ayah kena ada airport jam 1230pm.. Lagipun activity surfing nih xde pon dlm program company ayah... Pukul 630am after suboh ayah dah terpacak dah tepi Pantai Kuta tuh.. Punya semangat...khekehkhekhe...

Baru Ayah tau yang kat Pantai Bali nih ada jgak musim sampah... Setelah disoal selidik (cewah..mcm reporter kan ayah?) bulan doblas sampai bulan ampat nih sampah dari Tanah Jawa akan hanyut sampai ke Pantai Kuta nih. Maka, pagi tuh ramai le penduduk tempatan bergotong royong bersihkan pantai. Sampah tuh bukan plastk ke apa ke, just pokok, akar-akar kayu, bla..bla...bla.. Within 3 hours, semua dah clear dikerjakan penduduk tempatan. Every morning they repeat the same thing... Kagum kan? Lepaih dpt surfing xsampai sejam, ayah terpaksa stopkan activity yg berpaedah nih... Lengan sama kepak ayah sudah kremmmm... adehhhh... hahahha... Tu tak termasuk lagi tertelan ayaq laut.. Kalu ikutkan persembahan & gaya, mmg ayah rasa ayah menang... hahaha... A day before tuh ayah, uncle aca & uncle wan siap shopping sluaq surf, sliper, baju sume lah kat butik Quicksilver. Penampilan kena jaga, baru semangat tuh lain mcm sket... Sambil-sambil tuh servey gak la resort sama villa yg nice kat Bali tuh. Akhirnya ayah sudah terpukau dgn keindahan one of villa kat Seminyak... perghhh... Insyallah one day, ada rezeki lebey, diizinkan Allah, kita sekeluarga dtg bercuti kat sini. Bley kit ber'surfing' anak beranak... Awak ngan Nde pasti suka sebab dalam bilik villa tu sdiri ada swimming pool.. Masuk- masuk je villa tuh dah terbayang dah dalam kepala ayah, awak ngan nde dok lepak-lepak, mandi manda, terjun2 dalm swimming pool villa tuh... heheheh... sgt2 nice.. INSYALLAH one day ye sayang...?


Dear Farreal,
Maafkan ayah kalau awak rasa ayah tak amik berat pasal awak.
Maafkan ayah kalau awak rasa ayah tak call awak.
Maafkan ayah kalau awak rasa ayah tak amik pedulik pasal awak.
Maafkan ayah kalau awak rasa ayah xnak jumpa awk..
Farreal, ayah rindukan awak... Every single moment i'm thinking of u...


Dey FIZZY..
Aku tau kau akan baca bendalah nih semua.. Aku nak tau apa lagi yang kau tak puas hati dengan aku laki bini? Apa salah aku & bini? Kenapa nak pisahkan aku dengan anak aku? Kenapa setiap msg aku ko tak reply? Kenapa call aku ko berangkat? Apa lagi yang kau mahukan? Apa salah anak aku? Kenapa kau nak pisahkan aku dengan dia? Aku masih AYAH dia... Pikirlah sikit pasal Farreal. Jangan la pikir pasal diri sendiri. Aku laki bini xde niat sekelumit pun nak menafikan & merampas hak ko sebagai MAK dia.. You are her MOM, so ACT like one... Sampai bila kita nak mcm nih? Kalau betul seperti yang kau kata, aku laki bini cuba nafikan hak ko sebagai MAK Farreal, buktikanlah... Jangan berbual seolah-olah kau tuh mangsa keadaan... Tolong la pikiaq guna otak kau yg dijangka/disyaki CERDIK tuh pikiaq sket pasal Farreal.. Pasal perasaan dia sama.. Anak aku tuh MANUSIA, ada hati dan perasaan...

Dey FIZZY..
Masa Farreal admitted kat KPJ seminggu sebab disyaki H1N1, ada aku xbagitau kau? Aku message then ko xreply. Aku siap call kau lagi bagitau perkembangan Farreal. Mcm tuh pun kau kata aku nafikan hak kau lagi? Tapi ada kau datang tengok dia admitted? Ada? That is your part. Takkan kau nak suruh aku jemput kau dari KL turun ke Penang bagi menunjukkan keikhlasan aku? haishhh...

Xpayah la kau nak tunding bini aku tu kata dia perampas ke apa ke. Apa yang dia rampas dari kau sebenaqnya? Dia rampas aku dari kau? hahahah.. This one MEMANG FUNNY... Rasanya xpayah la aku huraikan lebey lanjut pasai benda nih... Who are you to judge me & the life I live?I'm not perfect & don't claim to be, but before you point fingers, make sure ur hand are clean.. paham x? Ke nak aku translatekan ke Bahasa Melayu?


p/s: Ayah & Nde Syamsoul Farreal Dubeus..

2 komen anda:

Meloreyta said...

best owh,BALI!!!awesome..nt jgn kedekut share info yer babe//all the best daddy!

Zero2Hero said...

best le...senang nak communicated sumore..kalau p ke Phuket tuh...agak payah le sket nak berbual...huhuhuhu...