Pages

May 01, 2011

Ya Be Da Be Du...

Dear Farreal,
Hari Jumaat lepaih bersamaan 29-04-2011 seawai jam 830am, ayah dapat message dari mama awak. Message dia lebey kurang macam nih la...

"Ko datang minggu depan amik anak kat umah aku.... amik 7hb (sabtu) pulang 8hb (ahad) aku dah bagitau abang, jangan tak jadi datang"

Wahhhh?! Terjoget-joget ayah dapat message tuh. Really make my day...
Akhirnya.. doa
ayah, family & kawan-kawan Ayah dah dimakbukan...
A.L.H.A.M.D.U.L.L.I.L.A.H....!!!!

Relaxxx... relaxxx... hat tuh baru sket.. Yang the best part is... bila message mcm nih sampai...

".....anak cuti sekolah bulan 6 ni, aku kasi ko lama" bagai nak luruh jantung nih. Ayah tak tau nak celebrate ke"happy"an tuh mcmana. Nak menjerit-jerit kang orang kata sawan plak, nak nangeh ke"happy"an pun mcm tak kena... Maka, sepanjang hari tuh, ayah menyengeh je la mcm "Joker"..khekhekhekhe..naissss....

Dah terbayang-bayang dah dalam kepala hotak ayah nih nak bawak awak balik jumpa Bubu, Yayah, Ibu, Babah, Syafriel, aweq awak kat sini Afrina, Abg Apiz dan semua-semua lah kat sini...

Ermmm... cuti skolah 2 minggu kan? Ke sebulan? ahaiii... Yang pastinya lama la kot... huhuhuhu....

Pssttt... psssttt... Nde lagi beriya. Nde siap kemaih dah bilik awak bila ayah cakap awak nak balik... huhuhuhu.. punya syiokkkk...?!

Dear Farreal,
Seperti yang awak sedia maklum, ayah ngan mama awak sekarang nih masih lagi dalam perbicaraan hak penjagaan kekal...Ayah berdoa:

"Ya Allah Ya Tuhanku, seandainya anak ini lebih layak dan lebih baik dijaga oleh ibunya, maka Kau tabahkanlah hatiku untuk menerima hakikat ini. Namun jika sebaliknya, Kau berikanlah petunjuk kepadaku untuk berlaku adil dan memegang amanat ini sebaik-baik mungkin, agar anak ini tidak merasa kekurangan kasih sayang dari ibu bapa kandungnya..."

Dear Farreal,
There's nothing more important for me than to make sure what's best for you.. you're my everything..

p/s: Can't wait to see you NEXT WEEK!

Lots of LOVE,
Ayah & Nde.

3 komen anda:

amarnie_zizan said...

alhamdulillah..berkat doa smua..selamat pulang farreal!! hehehe

EL MARIACHI said...

I happy for u 2 my friend....

Zero2Hero said...

khekhekhe...terima kasih incik izmee & cikgu qema...