Pages

August 14, 2011

B.I.N.G.A.I


Dear Farreal,
Awak ingat lagi tak entry ayah yang lepaih, pasai kuceng jiran kita tu yang dijaga ikut dan depa ja..entry tuh bertajuk "Action Speaks Louder Than Words"? sedih kan kat kuceng tuh... kesian ja... dah la dikurung...dijemoq tengah panaih... gila babi punya kejam...

Dear Farreal,
Tadi time Ayah nak ngantor Nde awak pi tuition, Ayah yang memiliki deria bau dan tahap pendengaran seumpama Gaban nih terhidu la bau pering disulami rengekkan manja sang kuceng... Astaghfirullahal'adzim.. Setahu Ayah, kuceng nih dulu kuceng parsi.. berbulu lebat & kerek.. Tapi apa yang ayah tengok nih dah mcm kuceng siam dah... Kejap je owner dia transformkan kucen nih jadi parsiam (parsi + siam)... dari bulu gebu terus jadi bululess.. that means kuceng tu dah berpenyakit.. kurap gamaknya..



Dear Farreal,
Ingat... tak baik menyeksa makhluk tuhan nih... memang la penyakit tuh Allah jugak yang turunkan, tapi kalau dalam masa sebulan 3-4 kali sakit.. Tak baik²... mesti ada something wrong.. Ingat sayang, yang baik tu datang dari Allah, yang buruk datangnya dari diri sendiri...

Dear Farreal,
Sejujur²nya, Ayah amat² kecewa dan sedih bila terpaksa berdepan dengan manusia² sebegini... Dimana letaknya akal fikiran dan kewarasan depa pun Ayah tak tau... Manusia² yang macam nih, susah nak dengar nasihat dan pandangan orang lain. Rasa diri depa tuh dah betoi sangat² dah.. Seperti yang Farreal sedia maklum, Ayah Farreal nih kalau nak teguq orang, Ayah larat teguq sekali dua je.. Kalau dah berkali², Ayah rasa macam cakap dengan binatang.. Yang tak paham bahasa. Maka selepas itu, darah ayah mula mendidih kalau message yang Ayah sampaikan breakdown... Ada jugak yang merasa kaki size 11 setengah Ayah nih.. butaaaaa jaaaa...

Dear Farreal,
Dalam tahun nih boleh dikatakan lebih berpuluh kali jugaklah Ayah bawak awak pi clinic sebab sakit... demam.. batuk.. sakit gusi.. dll.. Hurmmm... Ayah doa anak ayah akan bertambah kuat... Maafkan Ayah sebab tak dapat selalu berada di sisi awak... Faktor jarak menjadi penghalang segalanya.. Tapi percayalah anakku, awak sentiasa ada dihati ayah... Every single moment... Tolong jaga kebersihan diri awak eloq² sayang... Ayah percaya anak Ayah kuat...


Take care Junior..

Ayah ♥ Nde Miss YOU..

0 komen anda: