Pages

August 08, 2011

Shop-in De' Park, Juru.

Dear Farreal,

Al kisahnya.. baru² nih ayah ngan Nde ada la g mengabiskan masa kami kat Juru Autocity. Memandangkan kami sebelum ni tak penah la langsung terpikiaq nak men'tawaf' Autocity tu..

Bila dah masuk Shop-in De' Park tu... perghhh.. Ayah yang kekampungan nih berasa sangat kagum dan taksub dengan idea depa² nih yang buat konsep shopping mall versi outdoor... hebat²...

Kat situ apa yang ayah tengok 90% apa yang ada kat dalam common shopping mall ada kat Autocity nih. Dari tempat game sampai ke kedai makan...wayang je xde...klu ader..kompon lagi happening...
Konsep shopping mall versi outdoor nih lebih santai.. berbeza dengan shopping mall yg sedia ada yang biasanya dalam bangunan dan terperap... Seriously Ayah sukakan idea ini, yang bagi Ayah ianya idea yang sangat² brilliant...

Dear Farreal,
Malangnya... setelah beronggeng² kat Autocity nih, ayah terperasaan something... Autocity nih bagi Ayah ader sket racist... Segala mala event dan activities yang berlangsung kat Autocity nih tertumpu dan focus hanya pada SATU kaum saja. Sedangkan depa nih lupa, depa nih still dalam jajahan MALAYSIA.. Masih MALAYSIA.. Negara yang berbilang kaum...

Ayah pun tertanya².. Adakah mereka terlepas pandang pasai benda nih...? Tidakkah mereka lupa bahawa kat Malaysia nih Buying Power di'dominate' oleh MELAYU? Sayang sekali kalau depa tak nampak pasai benda nih... Kat situ pun sambutan orang² Melayu sangat² kurang..

Seharusnya, kalau depa tanya ayah, apa yang boleh depa buat untuk menaikan & mermatabatkan tempat ini? Haruslah buat event² untuk bangsa² lain sama... Janganlah tertumpu pada satu kaum.. Kita nih dok kat Malaysia.. So act like Malaysian la...

Haiyaaa..itu pun susah maaaa....?

2 komen anda:

EL MARIACHI said...

cayalah Dato'...saya Like ini entry..steady YB Sham...

Nadia Harnisa said...

itu la.. ada camtuh ka kat situ.. aku slalu lalu ja xpun dulu pi mkn kat kdai ayuthaya tuh.. hahahaha... x tau lak ada camtuh