Pages

October 12, 2011

Masalah Meniduri

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ'

Aduhh.. duh.. duh... pnyakit susah nak tdoq ni datang melanda lagi.. Jeles tgok Nde yg dh bersulam suli berdengkur.. dari bunyik motor Demak CX90 awak sampai kluar bunyik Honda Shadow Yayah kedengaran..

Ntah apa yang Ayah pikiaqkan pun Ayah kurang pasti. Mungkin pasai gheja sket, pasai awak, pasai planning masa depan.. dok bercampoq² dlm kepala genius Ayah ni..

Slalunya salah satu cara Ayah nak kasi tdoq bila masa kepala hotak ni dok bergiat cergas ialah dengan cara ayah bermain henpon takpun main laptop.. Layannnnkan je sebab bila dilalaikan dengan benda² lagha lagu ni, ayah takdaq la fokus sangat benda² yang bermain dlm kepala ni..


Time memula dulu, Nde ada gak bising sebab Ayah asyik men henpon je sebelum tdoq. Abeh tu nak wat camana. Tdoq ni mana bley dipaksa² (bagi ayahlah). Dia kena tunggu feel tu mai, baru sedap tdoq.. Lama kelamaan Nde pun dh makin paham..

Sebab tu la kot time belajaq dulu, buku study adalah ubat yang paling mujarab bagi Ayah tdoq. Tak sampai setengah jam bukak buku, Ayah dah slamat sampai ke 'destinasi'.. Lebih² lagi kalau Ayah dok membaca ataih katil.. berdesup² setan dok ataih mata ni kasi pejam..

Banyak benda yang Ayah pikiaqkan sebenaqnya.. Selalunya pasai perkara² yang melibatkan awak & masa depan.. Kekadang tu, berangan pun kuat jgak.. Baguih berangan ni sebenaqnya. Bila Ayah berangan, I'll do wuteva it takes to make sure angan² tu jadi kenyataan.. Walaupun digelar angan-angan tapi angan-angan Ayah masih berpijak di ataih bumi yang nyata.. Angan-angan bagi ayah tu lebih kurang macam personal target la.. Target tu biaq realistik sket.. Contoh target yang tak realistik tu mcm nak ajak Megan Fox kluaq p tgok wayang.. hat tu digelar angan² mat jenin moden.. hahahaha..


Lately ni, angan-angan ayah asyik menerjah nak p buat Umrah..
Hurmmm...

Harap² angan-angan ayah tuh jadik la kenyataan..

آمِيّنْ... آمِيّنْ... يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 komen anda: