Pages

December 22, 2011

Oh Kome,Sekolah Udah Bermula..



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ'..

Macam tak percaya,next year Farreal dah start sekolah tadika,hehehe..kejap je rasanya. Dah 5 tahun anak ayah ni..

.انشـــــاء الله..
Kalau xde aral melintang,umur Ayah & Nde panjang, we'll be there on your 1st day awak masuk skolah..

اَلْحَمْدُلِلّهِ..
Mama,kasi amik awak seminggu sebelum awak start skolah.Maka, boleh la kita beli barang² belajaq awak..kasut + beg + baju + alat tulis + stokin + spender + buku² + kaler maler dan apa² yang patut la kan..

Seperti biasa, ayah plak yg excited terlebih..hehehe..rasanya awak xde masalah kot nk kenal ABC, nak menulis pun xde masalah, berbekalkan pen ngn dinding umah (padahal,buku utk awk menulis & melukis dah belambak² ayah beli,dinding jugak sasaran awk) kita ni,hasil seni awak melukis & menulis telah dibuktikan..Nde pun dah ajaq kan ABC & 123 kat awak kan sebelum ni..Ayah tgok cepat je awak catch up apa yg Nde ajaq..bley la ganti Adi Putra anak ayah ni..huhuhu


Ayah & Nde,doakan suatu hari nanti awak jadi orang yg berguna kepada bangsa & negara..belajaq tu rerajin.. Klu ikut kepala otak Ayah,nak je ayah hantar awak kat sekolah cina,kasi awak tau berbahasa cina..kira nanti,awak boleh bercomunicate 3 bahasa la, Malay + English + Mandarin = Powerrrrr..
.انشـــــاء الله..

Tapi klu sekolah kat jenis kebangsaan cina tu,awak kena work extra harder la than bebudak lain, ptg hantaq plak skolah agama, biaq seimbang duniawi ngan akhirat..


Apa² pun,kami doakan yang terbaik utk masa depan awak..

آمِيّنْ... آمِيّنْ... يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ...

P/s: All the best Syamsoul's Junior..

0 komen anda: