Pages

May 17, 2012

KTN 200 Problem

Adehhh.. Wa sangkakan KTN wa ni terkecuali dari masalah break belakang yang bocor, ghupanya sama jugak..tapi nasib baik problem wa ni lain sket dari member member KTN yang lain, kalau memember lain, disk brake jadi panas, tayar belakang xbley nak gerak.. KTN wa ni plak jadi sebaliknya..break tadak makan.. So, walaupun break tak funtion, maka boleh la aku bawak slow slow pi kilang SYM ni kat Alma, Bukit Mertajam..



Bila dah bukak tayar belakang, maka proses pemasangan dia amat mengembirakan para pomen, seramai 6 orang pomen yang kacak diperlukan untuk memasang balik tayar belakang aku ni..huhu.. Seriously, wa kena cari rim 4.25, kecik sket dari yang sedia pakai ni.. Klu still jugak nak pakai rim dewa 5.0 ni, untuk safety dan memudahkan gheja, wa kena cari arm baru yang ngam dengan KTN ni.. Tak tau la ada ke tak arm motor lain yang besaq yang ngam dengan KTN ni..mungkin KTM ada kot.. Nanti wa nak p servey kat kilang KTM Penang sat..harap harap ada.. Makan modaiiiiii...



Maka, dengan itu, disarankan kengkawan yang nak pakai rim dewa ni, jgn pakai 5.0.. Melainkan modai betoi betoi cekang.. Pakai 4.25 pun dah comey dah..
Haha..
Minat punya pasai, money dosent matter! Kuikuikui..
posted from Bloggeroid

2 komen anda:

Yaziru Zainordin said...

Assalamualaikum bro.. motor ktn200 bro ni nmpk Cantik laa ..garang tu..nk tye motor ni dah diubah suai ke dy pye cover set? And nk tau moto ni byk problem ke bro? Slalu rosak itu ini ke? Senang ke nk jaga..Niat nk beli satu motor ni..terima kasih

Yaziru Zainordin said...

Assalamualaikum bro.. nampak lawa je moto bro ni. Ktn bro ni dah diubah suai ke? And nk tye moto ktn 200 ni macam mane? Elok ke utk dipakai?
slalu ad rosak ke moto ni bro?