Pages

May 22, 2012

My KTN 200 Motard

Baru bikin decal kat Tom's Sticker Bukit Mertajam..agak mahai kalau nak dibandingkan dengan decal yang sedia ada kat pasaran, tp kepala ni degil,amik jugak decal kat Tom's Stiker, haha.. Bukan sebab apa, sticker kat situ berkualiti sket, kaler tahan lebih lama dan sticker pun tebal berbanding dengan decal sedia ada kat pasaran ni.. On top of that, kat sticker tu depz aliminate lagi, kasi sticker tu tak luntur kaler..

Bila dah masuk decal, mula la terpikiaq nak toekkan lagi a.k.a jack lagi bahagian belakang ni,mungkin tampak lebih memebrahikan bila bahagian belakang ditonggekkan lagi kan?tapi ada member kata dah buat, nampak huduh.. Mungkin nampak huduh kalau ekoq dibiarkan standard, aku plak dah tukaq ekoq, pakai klx250 punya, panjang sket..

Baguihnya bila dah pakai ekoq panjang ni, bila time hujan, ayaq x mercit kena belakang..hahah..klu hat standard punya, tome hujan abeh la bercorak baju belakang..sangai staiii..haha..kira aku nih tergolong dalam golongan selamat la..khekhekhe..

Harga mendecalkan satu body ni termasuk fender dan headlamp adalah dlm RM2++, harga decal mengikut kualiti sticker dan per kaki..lagi banyak balut, lagi makan modal..bukan aku xmo spray, yang menjadi masalah tiap kali spray kat plastik ni, cat slalu merekah..pastu akan nampak bertompok tompok taik unta..so, better aku balut ja sticker, rasa rasa dah bosan ngan design,tukaq la sticker baru..hehe..

Bila la dapat tukaq rim baru tak tau laaaa..haishhhh...kedai Racing Boy yang nak tolak rim 4.25 murah murah kat aku, dah bankrup ka pa, dok p dua tiga kali kedai tu, asyik tutup ja..jemmm...takdaq rezeki la nak pakai rim kecik dengan harga murah..

posted from Bloggeroid

0 komen anda: