Pages

June 18, 2012

2 Bulan

Hari ni genap dua bulan dah anak ayah, sepatutnya kena cucuk hari ni, tapi tadi call clinic, nurse tu kata boleh mai besok.. Kalau mai hari ni pun orang dok ramai..kompom kompom kena tunggu 2-3 jam baru boleh check up ngan cucuk..

Harap harap jangan le demam.. Dengan kadar pencemaran udara skarang yang amat membimbangkan, for sure bertambah tak best keadaan anak ayah kalau demam + batuk.. Memang la planning nak bawak Ian ngan Nde jenjalan kat Taman Kulim Hi Tech pepetang, tapi bila tengok jerebu yang brutal, terpaksa la Ayah simpan balik niat murni tu..

This pas few day, badan Ayah pun tak berapa nak best..sengal sengal, rasa tak sedap.. Rasa tempat ant paling selamat buat masa sekarang ialah rumah..rasa nak berkurung je.. Playground hospital tempat Ibu keja pun dah kena tutup sebab katanya ada kuman yang menganas dalam playbround yang tertutup tu.. Bayangkanlah, kalau hospital pun dah macam tu, kat luaq apatah lagi.. Dalam berita pun dah disararankan orang ramai supaya kurangkan activiti di luaq rumah.. Semalam Ayah rasa, jerebu kat area Seberang Jaya je, tapi harini mcm dah merebak sket, nak masuk ke area Kulim..Padang Meha dan seterusnya Desa Aman..

Insyallah, kalau kondisi udara dah cantek, akan Ayah bawak Ian & Nde jenjalan kat Taman Kulim Hi Tech, semalam Ayah p tangkap gambaq talent kat sana,no bad jugak tempat riadah dia..boleh la kalau nak jogging petang petang..

Kalau Ian dah boleh berjalan, bley la jogging skali ngan Abg Ues kat situ.. Abg Ues kompom kompom nak bawak basikal Iron Man beliau..

posted from Bloggeroid

0 komen anda: