Pages

June 14, 2012

Batuk

For the first time Ayah, Nde ngan Bubu bawak Ian p clinic..dari kelmarin dok batuk, kemuncaknya malam tadi Ian tidoq tak berapa nak lena, asyik terjaga jaga.. Maka, lelaju la Ayah bawak awak p checkup dan jalan jalan kat clinic..

Nasib baik la, dokter kata xda apa apa yg serious..mungkin disebabkan cuaca dan long journey time nak hantaq Abang Ues.. Rehat xberapa cukup.. Cuaca kat kolompo plak xberapa nak naisss..

Dokter sarankan ayah p beli alat yang bley sedut hingus kat farmasi memandangkan hidung Ian pun ada selsema sket.. Kalau ikutkan Yayah, tak payah guna alat alat tu semua, terus sedut direct ja..abang Ues, abang Naufal semua dah kena sedut.. Tu la kasih sayang Atok kat cucu cucu dia, tak gamak tengok cucu dia susah nak napas, skali dia srooottt..keluarkan hingus.. Sikitpun yayah tak geli..sayang kat cucu punya pasal..semua dia ketepikan..

Tapi cara awak batuk ada sikit comel, tiap kali abeh batuk, mesti awak kata "haiiiiiiiii..." seolah olah mcm mengeluh panjang dan menunjukan awak tak selesa bila batuk.. ;-p maka, untuk mengelakkan keadaan bertambah teruk, perintah berkurung dalam rumah dikuatkuasakan..no more jenjalan dan bersantai santai..kita dok rumah sampai awak betoi betoi sembuh..then baru kita bley kluaq jenjalan..

Dokter ada jgak bagi ubat titik, kalau Ian susah nak bernapas lagi, maka acara mensedut hingus akan dijalankan, lepaih tu kena titik ubat yang dokter bagi tu kat hidung..aduhhhh.. Membayangkan dia saja membuatkan Ayah tak tentu arah..


Get well soon Syamsoul Farhad Dayyan..
Ayah sayang anak anak ayah...

posted from Bloggeroid

3 komen anda:

Nadia Harnisa said...

Bagus. Cepat2 bawak gi Doktor.

ZERO VENDETTA said...

Dato', kalau perlu disedut, sedut aje. bila lg nak tnjuk kpakaran kan [:)] choppp, bubu tu ayah yea? *comel sgt bunyinya*

Sir Syamsoulnezam Othman said...

hehe, dari Tok Ibu jadi Bubu, Tok Ayah jadi Yayah.. ni semua Farreal punya keja..bagi nama..