Pages

June 06, 2012

Cukoq Botak

Patutlah, agama menyuruh kita mencukur rambut bayi yang bari dilahirkan sewaktu usia bayi tu seawal 7 hari.. Time nak cukur rambut Ian, punya la berkeladak kulit kepala dia, dah mcm jeli.. Padahal tiap tiap hari syampoo kepala dia.. Agama mengajar kita supaya menjadi bersih.. Keladak yang macam kelimumur tu ialah kotoran kotoran yang melekat di kepala bayi sewaktu merek berda didalam perot lagi..

Maka, lepaih ja bercukur..segala kotoran dan kesan degil terhakis bersama pisau cukur tu.. Alhamdullilah...


Lepaih ja bercukur, bukan main lagi posing dengan Abang Ues..mcm budak besaq..letak ja dalam stroller, terussssss senyappppp...berjalan punya pasai, tak menetek pun takpa..


Time bercukur,nak senang..kasi baby tu tidoq dulu..kalau depa tak tidoq, kepala depa macam dengaq lagu dangdut..begoyang goyang..nasib baik la, tukaq cukur Ian ni penyabar orangnya.. Beliau meminimizekan kecederaan sebaik mungkin, tu pun ada calar sket, bila masa Ian tetiba buat head bagging..

Nampaknya, rambut Ian ni cepat betul panjang..semalam petang cukoq, hari ni dah kehitam hitaman, tanda rambut dah start tumbuh panjang..Abang Ues plak nak taruh rambut pacak balik..dah bosan botak lettew..haha.. Wokehhh..no problem..kita simpan rambut pacak balik yeeee...














posted from Bloggeroid

1 komen anda:

amarnie_zizan said...

Haha mmg anak bpak trus..ntah2 bila besaq x tau nk beza mn anak ngn ayah..sama je muka 3-3 pun