Pages

July 24, 2012

Gentleman la sket BRO!

Laki lembam.. Bini spasrik?
Lain yang dicakap, lain yang paham.. Aiyooo.. Yang si laki, mana letaknya dia punya kejantanan pun wa tak tau, semua ikut cakap bini.. "Yes mem..yes mem.." agaknya kalau kat umah.. Aduh..

Gentle la sket abg bro.. Lu tu LELAKI, ketua keluarga.. Anak bini patut dengar cakap lu.. Tugas lu la nak mendidik dan membimbing family hang, mana jalan yang betoi..mana jalan yang salah.. Tapi aku tengok hang ni pelik sket.. Kalau omputeh dok kata "there's a women behind a successful man" hang punya kes terbalik..


Wa rasa lu kena mandrem la macha, dengaq cerita bini lu tu pakar bab bab ilmu hisap dan ilmu halus ni.. Tak caya, lu try la p berubat kat ustaz ustaz.. Suruh tengok tengokkan mana tau kot kot lu dah termakan benda kotoq.. Wa tengok lu ni mcm org pandai pandai..tapi makin hari wa kenai, makin nampak plak kebodohan dan kedayusan lu..

Wa bukan nak buruk burukkan bini lu, tapi lu kena ingat, lu kutip bini lu tu dulu bukannya anak dara..dah janda..maka, ada sebab la kenapa dia menjanda..bini lu memang pandai kalau bab2 bercakap, bab melagakan orang, bab raih simpati,bab bab tu bini lu memang CEMERLANG! Hanya kawan kawan dan sedara mara la yang kenal peel sebenar bini lu cmana..








Wa berbual ni, bukan sebab wa nak pecah belahkan rumah tangga lu, nasik dah jadi burger, dah nasib lu dapat pompuan yang mcm tu..nak buat cmana..tapi wa harap, lu dapat jadi sorang LELAKI, SUAMI dan BAPAK dalam family lu..semoga lu tabah menghadapi hari hari yang mendatang..

P/s: Wa dah start bosan dah dengan cakap cakap kosong yang keluar dari mulut lu.. Rakyat didahulukan..pencapaian diutamakan? Puiiiihh..

posted from Bloggeroid

1 komen anda:

Pencinta Ilmu Haq said...

As salam syam..ye betul!!!sgt setuju,melaga2 kan org & memfitnah tu le sifat sebenar si bininya...menipu mak bapak dan family yg lain pulak tu..dia ingat boleh tutup rahsia dan aib dia, 1 hari nanti tau la nasibnya..