Pages

August 22, 2012

Eid Fitri d.u.a.k.o.s.o.n.g.s.a.t.u.d.u.a

Alhamdullilah,dipanjangkan umoq untuk menyambut syawal pada tahun ini..dan juga bersyukur dapat berjumpa sahabat handai dan sanak saudara yang pulang bercuti senpena hari raya ni..

Tema baju syawal tahun ni ialah Black and White , macam lagu Micheal Jackson..awwww *sambil pegang testis (trademark MJ). Pada awalnya cadngan Puan Abby nak buat color Pink, dah tentu tentu aku bantah sekeras kerasnya memandang color kulit aku yang putih kemerah merahan ni amat tak matching dengan color pink seperti yang diusulkan beliau..

Bila dikaji semula, akhirnya color hitam dan putih menjadi pilihan,aku memang dah mengidam lama dah nak ada baju melayu kaler hitam ni, rasanya dari zaman sekolah lagi kot...bila aku cadangkan kat Ibu dan Ayah, depa pun setuju.. Chantekkkkk...

Dan lebih menchantekkan keadaan bila Abang Syamsoul Farreal Dubeus beraya dengan kami pada tahun ni..keliaaaa balik.. Sempat jugak dia sambut Ramadhan dengan kami sekeluarga..dapat perlepasan awai dari pihak asrama beliau..toche..toche *bahasa cina kawasan perdalam yang membawa maksud "thank you"

Sepatutnya tahun ni turn beraya rumah Puan Isteri, tapi sebab keluarga mertua pi beraya kat Kelantan, maka kami pun beraya kat Kulim ja pada hari raya pertama,masuk raya ke 2, kami p beraya kat Beruas,family sebelah Puan Isteri, bertambah syiok bila jalan jem, perjalan yang sepatutnya hanya 1jam setengah berlarutan hingga 4jam, terus shoot p Tesco Extra Seberang Jaya untuk membeli barang untuk acara open house keesokkan harinya..
Alhamdullilah, open house yang start jam 12pm dan habis lebih kurang 11pm berjalan lancar, percubaan pertama Puan Isteri untuk masak Laksa Johor mendapat pujian ramai..

Di kesempatan ini,saya ingin berterima kasih kepada sanak saudara, sahabat handai, kawan sekolah, kawan Uniten, kawan Utusan dan kepada semua yang hadir pada hari tu.. Seronok dapat berkumpul ramai ramai,letih tapi seronok.. Alhamdullilah..

posted from Bloggeroid

0 komen anda: