Pages

September 18, 2012

Fun Ride -Lata Bukit Hijau-


Sekali sekala nak bagi anak bini rasa keseronokan membonceng motor jalan jauh sket, selalu dok jenjalan kat area taman je, tapi bila dah ada kesempatan sempena cuti Hari Malaysia ni, aku mendecidekan diri bawak anak bini jalan jauh sket.. Tak jauh mana pun 45km dari rumah..


Tapi dah disebabkan ikut laluan kampung, perjalanan jadi lebih mencabar la,haha..bukan mencabar mana pun, mencabar dari segi nak elak kambing lembu dan ayam melintas..xbley nak speed all the time, abeh kuat pun boleh bawak dalam 70-80km/h, Bila memikirkan anak bini dan keselamatan depa kat belakang, bertambah tambah slow la aku bawak..lagipun dah nama bawak scrambler, more to fun ride dan bersantai..kalau nak laju, baik aku bwk je keta..haha..


Disebabkan ni planning last last minute, kami sampai ke lokasi kejadian dalam jam 6pm, pengunjung lain semua pakat blah dah sebab masa untuk bermandi manda kat Lata Bukit Hijau sampai jam 6pm sahaja..lepaih tu semua pengunjung disarankan pulang bagi mengelakkan kejadian yang tak diingini belaku..yelah, mana ada orang mandi sungai memalam...ingat cerita "Jangan Pandang Belakang Congkak" ka pa?Lisa boleh la buat lagu tu, tu pun sebab ada payment, kalau xda, takdaq pasai dia nak berendam dlm sungai memalam..hehe


Dok relax relax dalam setengah jam lagu tu, kami pun blah..pusing dalam hutan seround, dan terus gerak balik..kalau sampai awai, boleh la jugak kasi Ian main main air, kalau Abang Farreal dia ada, lagiii la, silap hari bulan suruh aku bercamping kat dlm hutan tu, nak buek cmana, anak dua dua orang memang perenang negara, pantang jumpa ayaq, kompom nak ajak mandi..hehe


Sepanjang perjalanan, Ian ngelat, bantai tdoq..cmana dia boleh tdoq aku pun xpaham, bunyi ekjoz punya la hingaq, bley plak dia tdoq, tapi kalau kat rumah tu, bunyi aku kentut pun boleh terjaga..haha..mungkin sebab syiokkk kena angin kottt..anginnn bayuu, membawa diriku...*ttiba teringat lagu kumpulan KRU..



Next week kalau cuaca eloq, nak try bawak p waterfall Sedim plak..p awai sket, kasi Ian rendam rendam kaki dlm sungai..beliau pasti sangat seronok...mungkin jadi beronok ronokkkkk..
Hoyeahhhh..

posted from Bloggeroid

September 11, 2012

Two Faces

if you're going to be two-faced, at least make one of 'em pretty.
=D

Bukan nak menghina kejadian tuhan..tapi..perangai awak tu sama buruk dgn muka awak la...
Ermm...maaf kerana berterus terang..


posted from Bloggeroid

September 10, 2012

Barang Scram @ Motard For Sales

Lai...lai...laiii...
Ini barang baik..heyyy ini barang baik... Yaaaa...aku nak juai dah barang barang scram yang pernah bertahta di hati motor aku..pakai pun tak lama, dalam 4 bulan macam tu.. Barang barang baik ini terpaksa dijandakan oleh kerana motor aku mula meng"upgrade"kan dirinya..antara barang 2nd yang aku nak letgo ialah..
(sila lihat gambar)







Amcm? Eloq dak? Mesti la eloq bebeh, aku baru pakai sangat sangat.. Semua barang barang ni aku jaga bagai menatang minyak RON97 yang penuh..khekhejhe..

Selain itu, aku jgak ada nak menjuai barang baru, yang tak penah aku pakai..antara barang barangnya ialah:


Sharf cover RM25


BM Hon W Standard RM49.9


Alarm Siren with Mic RM79.90


Brembo Handle Grip RM25


Dasheng Alarm Siren RM45


Alloy stand a.k.a sharf cover..

Untuk keterangan lanjut, bolehla hubungi saya di talian 012 3950 423...

P/s: mana mana buyer yg luaq dari kawasan Penang & Kedah, kos penghantaran lain charge ye..
posted from Bloggeroid

My Big Toy -KTN Supermotard-



Banyak lagi nak buat nih...adoiiii...part engine tak kacau lagi.. Tunggu abeh warranty, baru kacau sket part part engine..block, piston, caberator..signal,sidemirror..hahah.. Dah melalut lalut dah aku ni..


Kuuuuuu...jejakkkkk..jalannnn yangggg berrrrlikuuuu...
*buat suara jamal, nyanyi lagu ni..memang x kena laaaa..

posted from Bloggeroid

September 07, 2012

Monoshock KTN

Nak dijadikan cerita, boleh dikatakan hampir 7 bulan aku pakai motor ni, ni baru first time aku betoi betoi layan corner..tu pun sebab follow depa semua ride pi rumah open house Bob kat Island..lepaih abeh makan, terus depa kata nak round island, alang alang dah ada kat sini, aku pun join la..

Time masuk first corner tu, tgah dok sedap lentokkan badan, aku tetiba rasa mcm tayar belakang pecah, pidahhhhh..kata aku dlm ati, tapi setlah diteliti rupa rupanya, monoshock aku ni terlalu lembut, maka dengan itu tiap kali corner swing arm belakang pasti "berjoget zapin", tak pasai pasai aku pun terfollow sama, sehati berdansa la katakan..keesokkan harinya, lelaju p kedai Eman, p tinggikan dan keraskan monoshock, lepaih ni, klu layan corner lagi, bley turun abeh, biaq pipi cecah tar, punya pulunnnn..hehe..

Aku ni plak bukan jenih yg suka ekjos hingaq, maka jgnlah bertanya kepada saya kenapa silenser ekjos saya masih pakai..haha, sebab yang utama! Wa ada anak kecik beb, pepagi kalau nak p keja, start start motor, kompom kompom Ian pun start engine mulut dia sama, haha..wa family man.. Sebab musabab yang kedua ialah, kalau silenser dibukak, lampu signal kat ataih dia kompom hangittt..terpaksa nak adjust tempat baru supaya tak kena haba ekjoz..

Lagi satu masalah, bila mana pomen mangkaq sudah gantikan nut bermata philip kat cover ekjoz aku, bila kena panaih haba secara berlarutan selama 1 bulan, nut besi tersebut akan menjadi karat dan rapuh, dah menjadi satu hal plak aku nk membukak cover ni..demmn.. Tu pun aku terperasan bila semuanya sudah terlambat, planning nak pakai nut Posh, supaya tampak lebih kacak, tapi dikecewan oleh treate nut yang dah rabak..

Dab disebabkan kekecewaan itu, wa mengupgrade system hon girlfriend wa ni, hon yang sedia ada tak cukup kuat, bunyik ekjoz lagi kuat dari hon, maka dengan itu wa tukaq kepada BM Hon..kalau layan offroad tgah hutan, skali hon, boleh menangis babi sama berok kepekakan..kalau dah dibikin motard,skali hon kat lorry, lorry boleh berenti tepi ketakutan..punya hebatnya kuasa Ultraman hon ni..

Lagi satu masalah, bila wa tersalah beli hub cover, aku bley plak lupa hub KTN ni disambungkan trus ke arm..maka dengan itu kalau aku masih berdegil jgak nak pakai hub cover ni, sedikit modified perlu dijalankan, adoiii..buat sementara ni, wa xda masa lagi nak pikiaq pasai benda ni, wa rasa nak juai hub cover ni, sapa sapa yg berminat, sila bayaq kat saya dengan mas kawennya RM25 tunaiiii...tatak untung wooo..

Hat hub belakang, aku modified masuk stand BMX, nokhorommm, punya payah nak cari stand ni kat kedai basikal, dulu time aku skolah, punya la belambak lambak..bebudak sekarang ni dah xpandai men BMX dah ka?seperti biasa, bila barang pelik pelik ni nak letak kat girlfriend aku ni,maka terpaksa la dimodified sket..cun cun masuk..baru nampak mcm aku ni tera main street..hahaha..puihhh...

Besok ingat nak spray sket la part part kat motor tu..xrau la lawa ka dak, aku kalau bab spry mengespray ni masalah sket.hasil xberapa nk kemas..tapi disebabkan benda remeh punya pasai, aku redah jaaa..sok kalau senang senang, wa updated la apasai hasil dia...doa doakan la aku xbuat kelakar kat KTN wa ni sok...hehe.

posted from Bloggeroid